Madeira & Portugal

FASP PROPERTY & INVESTMENT OPPORTUNITIES

Portugal är ett varmt, vackert och välkomnande land med underbart klimat och fantastiska möjligheter. Vi älskar verkligen hela Portugal men vi har vår bas i Portugal på underbara Madeira. Här befinner vi oss geografiskt sett i Afrika och klimatet är fantastiskt hela året. Ön är underbart grön och träd blommar året runt - ett av våra favorit träd börjar blomma i november med stora majestätiska orangea blommor och det hela är helt enkelt lite oemotståndligt.
Men ok om om vi ska vara helt ärliga så är vi också galet förtjusta i Lissabon och dess närliggande områden för att sen inte glömma Alentejo och Douro områdena - ja vi älskar som sagt hela landet.
Den här hösten är vi baserade mera på Madeira än i Sverige och det gör det möjligt för oss att erbjuda visning av fastigheter på plats à la carte - kom när det passar er, vi är här från oktober till december.
Som europeisk investerare och fastighetsköpare erbjuder Portugal många fina fördelar. Den mest kända är att du som svensk kan ta ut din tjänstepension från privat anställning helt skattefritt och för övrig pension gäller endast 20% skatt. En grund förutsättning är att man tillämpar NHR systemet.

Portugal erbjuder även förmånliga möjligheter för entreprenören att tillgodogöra sig sitt bolagsvärde till en låg skatt.

För att ordentligt utvärdera just er situation och förbereda er finansiella flytt till Portugal på bästa vis föreslår vi rådgivning med Grant Thorntons skatte och pensionsrådgivare som till fullo behärskar och vet hur reglerna bäst appliceras till er specifika situation.

Nedan länk till fakta och nummer gällande Madeira sammansatt av den blivande Invest in Madeira Agency som öppnar under vintern.
För tillfället har vi det här materialet enbart på engelska - kontakta oss om ni har några frågor så hjälper vi gärna till!

MAR