Skip to main content
São Vincente - Madeira
About Us

FASP

Grunden för FASP är kärlek - kärlek till Portugal och Madeira. I 35 år har Portugal och Madeira spelat en viktig roll i mitt liv och blivit en passion som jag mer än gärna delar med mig av så att fler kan upptäcka landets skönhet, dess öar och kanske den vänligaste befolkningen i Europa. Idag är vi tre i familjen Ferreira Andrén som är involverade i detta familjeföretag och vi är baserade både på Madeira och i Sverige. 

Madeira och Portugal erbjuder idag fantastiska möjligheter och inte bara när det gäller de fördelaktiga skatteförmåner som finns tillgängliga utan också när det gäller att förverkliga din dröm om att ha ett hem utomlands.

Fastigheterna är av god kvalitet, marknaden förlorade en del värde under 2010-15 och har sedan dess stadigt varit på väg uppåt och erbjuder fortfarande bra valuta för pengarna och utmärkta lägen med havsutsikt.
Fastighetsmarknaden består av lokala och utländska köpare och detta i kombination med några av Madeiras unika kvaliteter fortsätter att säkra ökade fastighetsvärden trots situationen på andra marknader. Den finansiella utvecklingen i regionen är på god väg framåt med höjda kreditbetyg från de globala instituten och indikeras för investeringar på grund av den övergripande sunda finansiella utvecklingen. Detta är en stor bedrift för en region där turismen är en drivande ekonomisk faktor och den pandemi som vi har sett har haft en stark inverkan på turismen. Madeira hanterade pandemin mycket bra och kunde snabbt få tillbaka turismen och var bland de första regionerna att erbjuda ett öppet och säkert resmål. Idag är turistnäringen den starkaste någonsin och investeringarna för att bredda turistmarknaden har betalat sig mycket väl. Idag är Madeira fortfarande attraktivt för alla åldrar, inte som ett partyresmål utan mer inriktat på sport, natur och mat.

Arbetslösheten är som lägst och lönerna ökar. Det faktum att det finns alla dessa kombinerade faktorer för fortsatt tillväxt tyder starkt på att Madeira befinner sig på en bra bana för de kommande åren. Vi känner oss verkligen välsignade som kan kalla detta vårt hem och att kunna hjälpa många fler att investera i ett hem eller på annat sätt i fastigheter och att starta företag här. I Portugal har lagstiftningen förenklats för att göra det lättare för utlänningar att köpa fastigheter, starta företag och investera i befintliga företag.


Madeira är en av de europeiska regioner som för närvarande gör mest för att locka hit husägare och företagsinvesterare från utlandet, och när du väl är här kan du mycket väl bli förälskad i ön och dess potential.