Skip to main content
Madeira Island
About Us

Här är de 10 FRÄMSTA SKÄLEN vi vill gärna lyfta fram Madeira när någon letar efter en plats att köpa ett drömhus eller en fastighetsinvestering som kanske är kopplad till turism.

Madeira island Sunshine

Naturlig skönhet

Madeira är känd för sina hisnande landskap med frodiga skogar, dramatiska klippor och fridfulla stränder. Öns naturliga skönhet gör den till ett paradis för naturälskare och friluftsentusiaster från hela världen.
Madeira island Sunshine

Milt klimat

Madeira har ett milt klimat året runt, med temperaturer som sällan sjunker under 18°C på vintern och sällan överstiger 30°C på sommaren. Klimatet är idealiskt för alla som vill ha en bekväm och tempererad livsmiljö året runt. På senare år har Madeira inte bara uppmärksammats för det milda vinterklimatet, utan också för att man slipper de extrema värmeböljorna på sommaren. Att förstå mikroklimaten är nyckeln till att hitta de platser som har det bästa vädret under vintersäsongen. Det är också mycket viktigt att inte kolla in temperaturerna på Madeira på vädersidor från nordeuropeiska länder eftersom de vanligtvis visar en genomsnittstemperatur från platser vid havsnivå upp till Pico Arriero på 1810 meter över havet. Vi rekommenderar IPMA.pt för väderprognoser. Trots att detta är en ö som ligger i Atlanten geografiskt belägen väster om Casablanca - är vädret här milt året runt klimat och alla typer av väder kan hittas på en dag beroende på var du är - hav, land eller berg. Det subtropiska klimatet som råder året runt finns ungefär upp till 300 meter över havet på den södra delen av ön.
Madeira island Sunshine

Rikliga vattenresurser

Madeira är välsignad med rikliga vattenresurser, främst på grund av de höga centrala bergen på Madeira som börjar på cirka 1400 meter över havet. Öns vattenkvalitet är utmärkt och tillgången på färskvatten är inte bara en värdefull tillgång, utan håller snabbt på att bli ett av de mest eftertraktade kraven när man planerar en fastighetsinvestering över hela världen.
Madeira island Sunshine

Hållbar livsstil

Madeira har gjort stora ansträngningar för att främja en hållbar livsstil och miljöskydd. Det är ett utmärkt resmål för dem som vill bo på en plats som är engagerad i miljövänliga metoder. Madeira har en av de största andelarna bevarade naturområden per region, både på land och till havs i södra Europa, och ca 2/3 av regionen är klassificerad som naturreservat. (Governo Regional, Visit Madeira)

Madeira island Sunshine

Låg kriminalitet

Madeira har en låg brottsfrekvens, vilket gör det till en säker plats att bo och investera på. Invånarna kan njuta av en lugn och säker miljö. Portugal rankas också bland de 10 mest fredliga och säkra länderna i världen att bo i och Madeira som region har en topposition inom Portugal. (Global Peace Index visionofhumanity.org)

Madeira island Sunshine

Livskvalitet

Ön erbjuder en hög livskvalitet med tillgång till moderna bekvämligheter, vårdinrättningar och utbildningsalternativ. Den lugna, frodiga och gröna miljön bidrar till en stressfri livsstil. Digitala nomader, bland andra, har upptäckt att Madeira är genuint och också erbjuder några av de bästa fiber internetåtkomst i Europa i kombination med att vara vänlig, välkomnande och erbjuder en mängd utomhusäventyr samt fritidsaktiviteter sportaktiviteter.
Madeira island Sunshine

Gyllene viseringsprogrammet

Madeira erbjuder ett Golden Visa-program, som gör det möjligt för investerare att få uppehållstillstånd genom att investera i fastigheter. Madeira kvalificerar sig för detta program, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för internationella investerare från länder utanför EU. (InvestMadeira)

Madeira island Sunshine

Möjligheter inom turism

Madeira är ett populärt och prisbelönt turistmål som erbjuder många möjligheter för dem som är intresserade av hotell- och turistnäringen. Att äga en fastighet här kan vara ett lönsamt företag. Madeiras turism har genomgått en stor förändring från att ha varit ett resmål för främst pensionärer till att vara ett resmål för alla åldrar, fortfarande inte ett partyresmål. Madeira är i hög grad ett kvalitetsresmål med mestadels 4- och 5-stjärniga hotell samt ett växande antal privatägda fastigheter som kan hyras för turiständamål.
Madeira island Sunshine

Kombinerade faktorer för turism/skatteförmåner och fastigheter

Med Madeiras dragningskraft som turistmål kan det vara en lukrativ investering att köpa fastigheter på Madeira, särskilt för semesteruthyrning.
Portugal har ett gynnsamt skattesystem, inklusive NHR-programmet (Non-Habitual Resident), som erbjuder skatteförmåner till nya invånare från ett antal länder. Madeira har också sin egen uppsättning skatteincitament som lockar investerare och pensionärer.

Madeira island Sunshine

Kulturell rikedom

Madeira har ett rikt kulturarv med traditioner, festivaler och ett välkomnande lokalsamhälle. Att fördjupa sig i den lokala kulturen kan vara en givande upplevelse. En del av kulturen är ett antal festligheter som det helt fantastiska nyårsfirandet som följer efter en månad av julfestligheter. I februari är det dags för karneval och i maj blomsterfestivalen som följs av Madeira Wine Rally i augusti och vinfestivalen i september - det absolut bästa med alla dessa festligheter är att de lockar turister, men de involverar alla de lokala invånarna och är i högsta grad en del av den lokala kulturen. På Madeira talar många ortsbor engelska och det är på många sätt en del av kulturen med turism och besökare sedan många hundra år tillbaka.
Sammanfattningsvis gör Madeiras naturliga skönhet, milda klimat, rikliga vattenresurser och engagemang för hållbarhet ön till ett tilltalande resmål för fastighetsinvesteringar. Oavsett om du letar efter en lugn plats för pensionen eller ett lönsamt fastighetsprojekt har Madeira mycket att erbjuda.